Zoek
Sluit dit zoekvak.

Desktop^

Tablet^

Mobiel^

Organisatie

Van groenrecycling tot productie en van service tot verkoop

Naast groenrecycling, puinrecycling en verwerking van andere afvalstromen bieden wij meer diensten en producten aan
Wij zetten daarbij in op het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Zo zetten wij groenafval om in compost, biomassa en circulaire veenaarde, potgrond en multiterra® vruchtbare grond om maar een paar voorbeeld te noemen.

Recyclen en produceren: circulair ondernemen

Waar het enerzijds past in onze branchehistorie, zijn we anderzijds zeer actueel en vooruitstrevend actief met circulariteit.
Al generaties lang zetten boeren organisch afval in om nieuwe producten te kunnen genereren: akkers worden al eeuwenlang bemest om zo de teeltopbrengst te bevorderen. Tot zover geen nieuws onder de zon. Het is ook alweer even geleden dat Dijkshoorn Bleiswijk startte met het actief inzamelen van afgedragen teeltgewassen van tuinders in de regio. Inmiddels is deze bedrijfsactiviteit uitgegroeid tot een kerntaak binnen onze organisatie: Dijkshoorn Groenrecycling zamelt via een uitgekiend concept (kist-in-de-kas) groenafval in bij diverse bronnen. Op ons bedrijf wordt dit afval verwerkt tot een halffabrikaat voor het produceren van biomassa, compost en vruchtbare grond. Ook deze activiteiten vinden plaats binnen onze organisatie via ‘Dijkshoorn Biomassa’ en ‘Multi Terra Grondsoorten.’ Een vergelijkbaar proces vindt plaats bij ons dochterbedrijf ‘Van Woerden Puinrecycling’.

Service en verkoop

De producten die wij produceren worden ingezet voor eigen gebruik en voor verkoop
Denk hierbij aan energiecentrales die onze biomassa inzetten voor stroomproductie en afnemers van onze grondsoorten en compost. Daarnaast verkopen we bijvoorbeeld ook zand, aanvulgrond, bordesgrond en betongranulaat (repax) om maar enkel producten te noemen. Met ons moderne machinepark en dito vrachtwagenvloot bieden wij oplossingen voor verwerking op locatie, (container)transport en een breed scala aan machinale werkzaamheden. Denk daarbij onder andere aan onze mobiele betoncentrales en mobiele biomassa-gestookte verwarmingscentrale (ook te huur) voor grote hallen om maar een paar voorbeelden te noemen.

Dijkshoorn Bleijswijk, Mobiele biomassa verwarming
Onze mobiele biomassa-gestookte verwarmingscentrale

Trots op onze afkomst

Onze wortels zijn verankerd in de landbouw
In de loop der tijd hebben wij, onder andere met agrarisch loonwerk, ook in deze tak van sport een goede reputatie opgebouwd: efficiënt, snel en zorgvuldig! Naast de loonwerkzaamheden, telen wij jaarlijks diverse gewassen op ongeveer 120 hectare grond.

Ons kantoor is gevestigd aan de Overbuurtseweg 8 in Bleiswijk en vanuit hier vinden nagenoeg alle activiteiten plaats.

De mensen achter het bedrijf

Wij, Arwin Dijkshoorn (Technisch directeur) en Matthijs Dijkshoorn (Commercieel Directeur) runnen ons bedrijf met passie en plezier. Wij werken met een enthousiast team dat bestaat uit vaste en tijdelijke krachten. Een goed teamspirit vinden wij belangrijk omdat dit bijdraagt aan een vlotte en flexibele dienstverlening. Ook hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact met onze relaties.

Scroll naar boven