Zoek
Sluit dit zoekvak.

Desktop^

Tablet^

Mobiel^

Circulair ondernemen

Er wordt veel gepraat over circulair en/of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook wij zijn er druk mee; Dijkshoorn doet!

Daar waar het kan, passen wij het circulair gedachtegoed toe: eerst en vooral door de producten die wij maken en de manier waarop wij die producten maken. Dijkshoorn Groenrecycling, Dijkshoorn Biomassa, Multi Terra Grondsoorten en Van Woerden Puinrecycling 

Opwekken stroom via 3485 zonnepanelen 

Op de daken van onze loodsen en productiehallen liggen ruim voldoende zonnepanelen voor het opwekken van energie voor:

  • de stroomvoorziening op ons kantoor
  • de stroomvoorziening voor onze technische ruimte
  • de stroomvoorziening voor ons elektrisch machinepark
    (60 % van onze recyclingmachines wordt elektrisch aangedreven)
  • de stroomvoorziening voor onze woon-werk-auto’s

Feiten en productiecijfers:

  • Per jaar produceren wij gemiddeld 5000 m3 diverse grondsoorten 
  • Per jaar produceren wij gemiddeld 50.000 ton menggranulaat    
  • Per jaar produceren wij gemiddeld 5000 ton biomassa

De zon gaat niet voor niets op!

Alle zonnepanelen samen leveren gemiddeld per jaar maar liefst 1,2 miljoen kilowatt groene stroom. Deze stroom verbruiken wij voornamelijk zelf. Het overschot leveren wij terug aan het net.

Zelfvoorzienend

Circulariteit is belangrijk binnen ons bedrijf. Dat geldt ook voor zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en daar slagen wij steeds beter in. Dit onder andere via de productie van stroom via zonnepanelen zoals u elders kunt lezen. Vlak echter ook de eigen betonproductie met onze mobiele betoncentrales niet uit. Zo verwerken wij een deel van de fijne en grove fracties van het door ons geproduceerde betongranulaat binnen het bedrijf t.b.v. diverse doeleinden. Om onze aardappel-opslagruimtes op de gewenste temperatuur te houden en andere ruimtes vorstvrij, zetten wij onze mobiele biomassa kachel (750 kW) in.  De brandstof die wij hiervoor gebruiken is door onszelf geproduceerde biomassa. Last but not least zetten wij voor de vruchtbaarheid van onze landbouwgronden door onszelf geproduceerde structuurverbeteraar in.

Producten die we niet zelf gebruiken, verkopen wij aan derden. Denk daarbij aan diverse grondsoorten aan hoveniers, biomassa aan tuinders en energiebedrijven (Eneco o.a.) en menggranulaat aan bedrijven die werkzaam zijn in de infra.

Dijkshoorn Bleiswijk stelt samen met Sign ruimte, kennis en materiaal voor beschikbaar aan het Living Lab

Zo hopen wij ook op deze manier ons steentje bij te dragen aan een steeds duurzamer Nederland. Bekijk het filmpje om meer te lezen over wat er allemaal mogelijk is.

Scroll naar boven